تأثیر نم روی انواع فرش ماشینی و دستبافت![]() معمولاً فرش ها و سایر محصولات نساجی بر اثر آبدیدگی ، تا زدن به مدت طولانی ، تماس با رطوبت و غیره دچار پوسیدگی و آسیب دیدگی الیاف می شوند . در حالت اثر گذاری نم روی فرش دستبافت و ماشینی اگر آسیب زیاد باشد با ایجاد اندکی فشار مانند تا خوردگی بجای لول کردن ، نخ های تار و پود از هم گسسته و دچار پارگی خواهند شد حتی می توانیم صدای شکستگی و پاره شدن نخ ها را بشنویم . پوسیدگی اگر زیاد نباشد و قسمتی اندکی از فرش دچار پارگی یا از بین رفتگی شده باشد قابل ترمیم خواهد بود . برای ترمیم هر نوع آسیبی به فرش ، فرش وارد مرحله رفوگری شده که این مرحله بسیار حساس بوده و نیازمند افراد باتجربه و کارشناسانی است که در تمام زمینه ها اعم از رنگرزی ، بافندگی ، نخ ریسی و غیره مهارت داشته باشند ، در این مرحله ابتدا نوع آسیب مشخص شده ، میزان از بین رفتگی برآورد می شود و نسبت به ترمیم و اصلاح قیمت آسیب دیده اقدامات لازم صورت می گیرد . مرحله سوزنکاری ، مرحله ای است که بعد از عمل ترمیم پارگی و رفع سوراخهای کوچک و بزرگ ، در اطراف سوراخ انجام می شود . سوزنکاری مرحله نهایی ترمیم پوسیدگی خواهد بود که در ادامه به طور کامل توضیح می دهیم :
علت پوسیدگی در فرش ماشینیتا کنون شایع ترین آسیبی که در فرش ها گزارش می شود پوسیدگی است و مهمترین عامل آن ، نم و رطوبت می باشد . الیاف قالی به علت جذب آب بسیار نسبت به نم حساس هستند و حتی ممکن است فرو رفتن مواد غذایی در درون الیاف و گره ها به مرور زمان موجب پوسیدگی شود . فرش آشپزخانه ( به علت ریختن مواد غذایی و آب در جلوی ظرفشویی ) ، قسمت جلویی سرویس بهداشتی و حمام ( به علت قرار گرفتن پای خیس روی فرش ) ، فرش اتاق کودک ( ریختن مواد غذایی یا انواع رنگ و گواش و غیره ) و فرش پهن شده زیر میز ناهار خوری ( به علت ریختن مواد غذایی و نوشیدنی ) از جمله مکان هایی هستند که در معرض پوسیدگی و آسیب بر اثر نم واقع می شوند . ریختن آب ، نوشیدنی ، مواد غذایی و غیره امری اجتناب ناپذیر است اما برخورد درست با فرش و لکه خیس ایجاد شده در زمان مناسب می تواند از بروز هرگونه آسیبی جلوگیری کند . در موقع ریختن هر مایع یا جسمی روی فرش ابتدا حجمی از ماده را که به درون فرش نفوذ نکرده است با استفاده از قاشق یا وسیله ای نظیر آن جمع کرده و سپس به سرعت نسبت به شستن یا خشک کردن آن قسمت از فرش اقدام نمایید . اگر فرش نیاز به شست و شو نداشته باشد ، ابتدا با یک دستمال یا حوله تمیز آب الیاف را تا حد امکان گرفته و در زیر فرش جسمی قرار دهید تا زیر فرش هوا خورده و سریع تر خشک شود . هرگز قبل از اطمینان از خشک شدن فرش آن را مورد استفاده مجدد قرار ندهید . هواخوری فرش تنها مربوط به مواقعی نیست که بر اثر ریختن مایعات خیس می شود . چون زیر فرش سطحی تاریک است محل مناسبی برای رشد باکتری ها به حساب می آید ، هرچند وقت یکبار لازم است فرش را جابجا کرده و با باز کردن در و پنجره از ایجاد چنین آسیبی به فرش جلوگیری به عمل آوریم .
سوزنکاری به عنوان مرحله نهایی ترمیم پوسیدگیوسایل مورد نیاز این حرفه سوزن ، نخ چله آماده و تابیده متناسب با نوع قالی و نوع نخ خاب ، دم باریک جهت گرفتن الیافی که هنوز آسیب ندیده اند ، درفش جهت محکم کردن نخ هایی که تازه به فرش اضافه می کنیم و موم جهت کشیدن بر روی نخ چله یا به اصطلاح نخ سون کاری . سوزن کاری در طول و عرض قالی قابل انجام است که متناسب با نحوه پارگی استفاده می شود برای مثال اگر تارها به شکل ال لاتین پاره شده باشند ، پارگی از نوع عرضی بوده و نیاز به سوزن کاری عرضی هم خواهد داشت ، در این حالت سوزنکاری توسط استادکار در عرض قالی انجام می گیرد . ممکن است پس از اندکی پوسیدگی بر اثر ضربه یا فشار پارگی طولی یا عرض داشته باشیم و یا ممکن است پوسیده شدن در سطحی از کالا باشد . طی عملیات سوزن کاری قالی را از پشت قرار داده و با استفاده از نخ و سوزنی که انتهایش گره خورده است از چند رج دورتر از پوسیدگی شروع به ایجاد نخهایی هم راستا با نخ تار یا پود می نماییم . در سوزنکاری هرگز نباید رج های آسیب دیده را به هم وصل نمود چراکه در اثر کوچکترین ضربه از هم گسسته می شوند . با اتمام بافت ، نخ را بریده و گره می زنیم و برای اطمینان از عدم باز شدن گره ، انتهای نخ را در بین گره های چند رج پایین تر از پوسیدگی فرو می کنیم .
|
نماد اعتماد الکترونیکی
نماد ساماندهی
|
7 روز ضمانت بازگشت |
ارسال رایگان فرش به سراسر کشور |
ضمانتامه فرش |
تحویل رایگان فرش درب منزل |
تضمین بهترین قیمت فرش خوب |